Els impulsors

Saül, Matthieu, Rafael i Adolfo es van reunir al voltant d’una idea i una passió compartida: salvar aquest extraordinari patrimoni històric al Catllar i fomentar l’experimentació de solucions de transició que permetin abordar els reptes a què s’enfronten les nostres societats.

Saül Garreta, l’arquitecte material 
Director de Garreta Arquitectes, amb vint anys d’experiència en l’àmbit de l’arquitectura pública i privada a Catalunya. Líder del projecte Reviure Solanell, un poble abandonat que torna a la vida al Pirineu català.

Matthieu Lietaert, l’arquitecte social
Deu anys d’experiència en ecoaldees urbanes (cohousing). Facilitador de grup i cofundador de L’Échappée, cohabitatge de 18 apartaments al centre de Brussel·les (Bèlgica). Doctor en Ciències Polítiques i director del film Els negocis de Brussel·les (TVE, ART) sobre el lobby de les empreses. Autor d’Homo Cooperans 2.0 sobre l’economia col·laborativa (Icaria Editorial 2017, amb un prefaci de Michel Bauwens) i d’un llibre + DVD sobre ecoviles urbanes en francès i italià (amb DVD).

Rafael López-Monné, l’arquitecte cultural
Geògraf i fotògraf amb més de vint anys d’experiència en processos de desenvolupament rural i valorització del patrimoni. Expert en la recuperació de camins tradicionals i en el foment de les mobilitats alternatives a les societats actuals. Conductor dels projectes de creació de xarxes de camins del Priorat i de l’Anella Verda de Tarragona.