El projecte

En un moment en què la societat sembla atrapada en diverses crisis, la Fàbrica de la Transició planeja oferir un dels llocs de vida i d’experimentació més progressistes d’Europa. Un centre on la teoria es trobi amb la pràctica, on es creïn solucions als problemes i on aquests puguin ser replicats en altres pobles i ciutats.

Què volem que sigui la Fàbrica de la Transició?

  1. Un lloc per viure i per experimentar la sostenibilitat, amb més de 4.000 m2 d’espai habitable i més de 1.000 m2 d’espais comuns.
  2. Un lloc amb horta al voltant on sigui possible conrear el nostre propi menjar orgànic.
  3. Un lloc on produir la nostra pròpia energia renovable.
  4. Un lloc on reinventar la mobilitat, mitjançant la combinació de diferents sistemes i en relació amb els mitjans de transport públic existents.
  5. Un espai de cotreball (coworking) internacional i un taller d’alta tecnologia (FabLab) per a solucions de maquinari i programari oberts (open source).
  6. Un espai evocador on unir naturalesa i art, on desenvolupar experimentacions artístiques de tota mena.
  7. Un lloc on es facin conferències d’alta qualitat per a organitzacions que treballen per construir un món més sostenible.
  8. Un lloc per reconnectar la feina i la vida dins l’àmbit d’un poble, sense renunciar a la relació amb Barcelona i Tarragona i fomentant, alhora, el contacte amb les poblacions veïnes.

Mireu el seguent reportage da TV3 :

Screen Shot 2017-09-12 at 18.00.50

[📸 Maqueta realitzada per l’equip d’arquitectes]